Vidám szőnyeg kerestetik!

Vannak az otthonnak olyan terei, ahova kifejezetten vidám, energikus hangulatot szeretnénk kölcsönözni. Alapvetően ez saját temperamentumunk és személyiségünk függvénye, mert több teret is megtölthetünk plusz energiával a színek és a minták játékának köszönhetően.

Azonban a gyerekszoba általában egy ilyen játékosabb, vidámabb tere szokott lenni az otthonoknak. Ott nem feltétlen a komoly vagy felnőttes pasztellszínek és finom árnyalatok szoktak dominálni, hanem inkább a gyerekek világát is feldobó, erősebb színek kitűnése határozza meg a hangulatot. A ház többi része lehet a mi ízlésünk szerint felnőttesebb, komolyabb, de egy gyerekszoba mottója az életteli vidám hangulat kölcsönzése legyen!

Ahol gyerek van, ott fő az életvidám pajkosság, a kreativitást, fejlődést, színeket megszerettető elemek dominanciája! Ott lehet némi szabálytalan bohém légkör, és ennek eszközei lehetnek a játékos berendezési tárgyak és az erősebb színek. Persze nem kell minden egyes textíliának és bútornak erős színben pompáznia, de érdemes stílusosan játszani a színekkel is. Például a szőnyeg nyugodtan lehet egy erőteljesebb színválasztás, vagy esetleg olyan verzió, ahol a szőnyegen játékos minták futnak végig.

Lehet csíkozott is, vagy négyzetekkel tarkított, esetleg több színekkel játszó minta a felületén, de a lényeg, hogy vidám legyen. Hiszen a gyerekek rengeteg időt töltenek a szőnyegen, itt játszanak a játékaikkal, sőt olykor el is aludnak rajta. A barátaikat áthívva is számottevő időt töltenek a szőnyegen játszva, kipakolva akár a legót, a kirakóst, az építőkockákat, plüssöket, babákat vagy éppen az autó gyűjteményt. Ezért egy szőnyeg sosem lehet mellékes szempont egy szobában, érdemes rá hangsúlyt fektetni! A szonyegtextil.hu oldala a vidám szőnyeg kínálat tekintetében is bőséges választékkal rendelkezik, itt biztosan megtalálja a gyerekszoba mókás ékességét!