Ülőgarnitúra

Ez az ülőbútor minden egyes nappali szíve-lelke, meghatározó, nélkülözhetetlen kellék, uralja az otthon részét, helyszíne a lazításnak, kikapcsolódásnak, de akár az alvásnak is. A sokoldalúsága megkérdőjelezhetetlen.

Érdemes a magas minőséget szem előtt tartani a nagyfokú használtsága miatt, emellett a stílust, a kényelmet és a praktikumot is. Nagyon népszerűek az elemes könnyen variálható változatok, a sarok ülőgarnitúrák bőr, vagy különböző textil borításokkal.

Korábban az ülőgarnitúra alatt a klasszikus három-kettő-egyes nappali bútort értették, amely tartalmazott egy fotelt, egy kétszemélyes és egy háromszemélyes kanapét. Mai tapasztalatok alapján megerősíthető, hogy az ülőgarnitúra alatt sarokgarnitúrát, különböző alakú (L, U) sarokkanapét értenek. Egyes változatai ággyá is alakíthatóak. A legnépszerűbbek az ágyazható sarokkanapék, főleg ha az ágyneműtartót is tartalmaz. A modern, letisztult formákkal rendelkező darabokat részesítik előnybe, kombinált kárpittal, ahol az ülőfelület szövetből készült, míg a többi huzat bőrből vagy textilbőrből. A színeket illetően rendkívül favorizáltak a két árnyalatú harmonikus kombinálásúak, például a szürke-szürke, fehér-szürke, fekete-szürke, bézs-barna és egyéb más árnyalatok, főleg a pasztell, mintsem a markánsabb színek.

A mai fejlett technológiáknak köszönhetően az ülő-, illetve fekvőbútorok borításai, kárpitjai olyan technikákkal készülnek, amelyeknek köszönhetően könnyen tisztíthatóak, illetve komfortosabbak, sőt higiénikusabbak is.