Tapasztalatok és tanulságok költöztetés kapcsán

Azért jó pár lakás volt, ahol megfordultam már. Költözésben és a költöztetésben is volt már részem, így azt gondolom, hogy össze tudtam mára gyűjteni pár tudnivalót, tanácsot, melyeket, ha megosztok, könnyebbé tudom tenni mások életét.

Az első dolog, ami szerintem fontos, hogy ne akarjuk magunk megoldani az átcuccolást az új helyre, az erre szakosodott cégek számára a költöztetés nem jelent gondot, hiszen olyan gépjármű parkkal rendelkeznek, mellyen könnyűszerrel tudnak igazodni a mi igényeinkhez. Ha kedves a bútoraid épsége, akkor válassz egy költöztetés céget ahelyett, hogy magad próbálnád meg felgyömöszölni a kétajtós szekrényeidet egy haverod furgonjának csomagtartójába.

Kérj kölcsön vagy vegyél dobozokat legalább néhány héttel előbb. Fontos, hogy majd a pakolászást is időben tudd megkezdeni, ehhez pedig szükséged lesz sok dobozra. Kipróbáltam kétféle verziót eddigi életem során: volt, hogy az IKEA-ban vettem dobozokat annak reményében, hogy majd ezeket megtartom a következő alkalomra.

Változó, hogy ez sikerül-e, attól függ, hogy sérül-e a doboz a költöztetés folyamán vagy sem, meg hogy mennyit pakolsz bele. A másik opció, hogy körülbelül ingyen megkapod a használt dobozokat az olyan élelmiszer boltoknál, mint a LIDL vagy a SPAR.  Hozzám szinte hozzám vágták őket, amikor kértem. Bár nem volt új, lehet, hogy előtte banán volt benne, de bevallom őszintén nekem megfelelt ez az ingyenes verzió is.

Ha túl vagy a költöztetésen, akkor érdemes a dobozokat apró darabokra vágni és a szelektív hulladékgyűjtőbe helyezni.