Rajzoló fejlesztő játékok

Amit minden gyerek imád a fejlesztő játékok világából, azok a színező, rajzoló, kifestő fejlesztő játékok! Rajzolni bármit meg lehet, amit csak a fantázia megszül, sőt, lehet játszani közösségi játékot is a rajznak köszönhetően, pontosan a fantázia kitalálós nevű rajz játékot.

Ennek lényege, hogy legalább ketten kell lenni a kreatív játékélményért, az egyik elkezd rajzolni valamit, de nem szabad befejezett rajzot átadni, hanem a másiknak kell folytatnia az elkezdett rajz vonalakat. Így egymás kreativitására és fantáziájára vannak bízva a rajzélmény során a játékosok, és végül meg lehet csodálni az eredményt, a megszületett képet vagy festményt. A

z ilyen játékok is fejlesztő játékok, hiszen az eleve fejlesztő játékkal, a rajzzal, vagy festéssel még fokozni lehet a kreativitást, és további közösségi gondolkozást serkenteni. Az alfajatek.hu oldalán mindenféle színező, kifestő, rajzkészlet kapható, külön érdekesség a mágneses rajztábla.

Ez a fejlesztő játék egyszerre lehet hasznos kisgyerekes családoknak, ahol a gyerek összefirkálna minden falat és bútort, ami a szeme elé tárul, de a mágneses rajztáblának köszönhetően csak a táblára tud firkálni. Így egyszerre élheti meg a rajzolás élményét, pontosabban a kezdetleges firka élményt, ugyanakkor tanulhatja meg, hogy csak a kijelölt helyre tud firkálni.

A nagyobb gyerekek számára pedig azért hasznos ez a rajztábla, mert magukkal vihetik utazásaik során, gyakorolhatják rajta írás tudásukat, játszhatnak rajta testvéreikkel vagy barátaikkal, így egészen sokrétű a felhasználási lehetősége ennek a modern rajztáblának.