Otthonos légkör natúr füstölőkkel

A finom füstölőpálcák égetése az elmúlt évtizedekben egyre nagyobb teret nyert a mindennapokban. A mesterséges szobaillatosítók helyett sokan nyúlnak vissza az évezredes hagyományhoz.

 

A füstölő kóstolgatás, kipróbálás szórakoztató dolog, (Japánban külön művészeti ág), a füstölőgyártás pedig komoly iparággá vált, nem csak indiában, hanem japánban és Ázsia szerte. Ma már több ezer illat található meg az egyszerűtől az összetett kompozíciókig.

 

A legtöbb jó minőségű füstölő gyógynövényekből és gyantákból áll és az illata pár óra alatt elillan. Sokan azért szeretik jobban, mert nem lehet megunni, nem szokik hozzá az orrunk, mint az állandóan illatozó potpourrihoz, vagy egyéb illatosítókhoz.

 

A füstölő égetése manapság már  nem csak a meditáció, jóga, vagy más elvont tevékenységek kísérője, hanem valódi alternatívája a mesterséges légfrissítőknek is, hogy felfrissítse az elmét és a szobai a levegőben csodálatos hangulatot teremtsen.

 

Füstölőt gyújtani egy keleti mondás szerint nagyszerű felajánlás, mely a térben eljut másokhoz is, így az élményt mindenképpen megosztjuk. Biztos te is átélted már azt, hogy beléptél valahová, ahol régen nem járt senki és “állott szag” volt. Egyes illatok ereje tértisztító hatású, így a rossz, állott hangulatot elmulasztja.

 

A füstölő károsíthatja-e az egészségét?

Ezt a kérdést szinte minden nap halljuk, hiszen a füstöt sokan a dohányzással és egyéb égéstermékekkel azonosítják. A válasz természetesen nem, ha betart néhány szabályt. Válasszon természetes anyagokból, gyógynövényekből, fából készült terméket, és soha ne szívja be a füstjét közvetlen közelről. Az illat is akkor lesz élvezetes, ha kissé hígul, eloszlik a levegőben, a füst közvetlenül nem is kellemes.

 

Ma már nem csak a hagyományos fa-, gyanta- vagy fűszerillat dominál, hanem különféle hangulatok által inspirált, kevert receptúra alapján készült termékek közül válogathatunk.

 

Mire ügyeljen a választáskor?

A füstölőtartó kiválasztása során nézzünk olyant, amelyben többféle típus is égethető.Érdemes figyelembe venni, hogy a természetes, tiszta alapanyagok drágábbak, de jobbak, mint az olcsó, néha laboratóriumban előállított aromák, illóolajok.

Gondoljuk csak végig: például egy szantál, levendula vagy citromfű valós növény: de egy kókuszos naplemente, vagy egy pink orchidea vajon mit tartalmazhat?

 

Manapság a kellemes és természetes  illatok a mindennapi élet fontos részét képezik, így a Karmaguru Tibetshop az egyik legnagyobb füstölő kínálatot állította össze: szinte az összes füstölőtípus és a nagyobb indiai, japán és nepáli gyártók kollekciója megtalálható.

Az otthona illata ezentúl olyan, amilyent Ön szeretne és válogasson hangulata, ízlése szerint!