Öt dolog, amivel otthonosabbá teheted a babaszobát!

A kisbaba szobáját a szülők legalább olyan gonddal rendezik be, mint ahogy a fiatal hölgyek a saját szobájukat díszítik. A saját szoba a lakás azon pontja, ahol megnyugszunk, ahova visszavonulunk, amikor szomorúak vagyunk, és az a helyiség, amit örömünkben körbeugrálunk, ha valami szuper dolog történt velünk. Itt töltjük az időt, amikor fel akarunk töltődni, amikor egy kis magányra vágyunk, vagy amikor csöndre van szükségünk. Mindent összevetve a szoba az, ahol békére lelhetünk, és a kisbaba számára is ez lesz az a helyiség, ahol majd fölébred, ahol elalszik, ahol megnyugodhat. Épp ezért érdemes felszerelni olyan tárgyakkal, melyek elősegítik a békés hangulat megteremtését:

Egy zenélő, világító babaprojektorral könnyen megteremthetjük a vidám, megnyugtató hangulatot a babaszobába. A kisbabák számára többnyire be szoktak szerezni a szülők egy-egy éjjeli lámpát, sötétben derengő fénytesteket, hogy könnyebben elaludjon a pici, illetve, hogy ne féljen a sötétben. Ezek a zenélő projektorok fényes csillagokat vetítenek a plafonra, miközben kedves, álomba ringató zenét játszanak.

A szoba játékossá és hangulatossá tehető egypár jól megválasztott babatextillel. Ezek a kedves mintájú darabok színesebbé teszik a helyiséget és ráadásul mintájuknak köszönhetően könnyen válhatnak díszítő elemből oktató eszközzé, segítségükkel könnyen megtaníthatjuk a babának az első szavakat.

Bármilyen helységről is beszélünk, egy megfelelő méretű és színű szőnyeg biztosan fel fogja dobni a hangulatot. A babaszobában egy játszószőnyeg kiváló szolgálatot tehet. Ezeken a szőnyegeken akár el is aludhat a kisbaba, miközben a felülről lelógó játékokkal játszik, emellett pedig látványra is szépek és kellemesek ezek a darabok.

Egy pihenőszék a szőnyeghez hasonlóan jól lefoglalja a babát, így a szülőknek lehet egy kis idejük magukkal, egymással, vagy épp a háztartással foglalkozni. A kisbabát a biztonságos szék álomba ringatja a kellemes zenélő funkciója segítségével. A szék több helyszínen is hasznos lehet, nem csak a babszobában: a kosarat fel-le lehet emelni, így akár az ebédlőasztallal egy magasságba is emelhetjük a babát, így nem kell attól félni, hogy a kicsi végig fogja zokogni azt az időt amíg ebédelünk, hiszen ha ébren van, akár beszélhetünk is hozzá, ő pedig lát minket, ha pedig elálmosodott, elég, ha bekapcsoljuk neki az altatót.

A babaszoba hangulatához sokban hozzátesznek a fali dekorációk: egy sokszínű falmatrica például azonnal feldobja a helyiség hangulatát, ráadásul viszonylag olcsón cserélhetőek ezek a matricák, és nem roncsolják a falfestéket sem, így könnyen leszedhetőek, ha meguntuk őket.

Vélemény, hozzászólás?