Ősz végén milyen kerti szerszámra van szükség?

Az őszi nagy kertrendbetétel ideje lassan a végéhez közelít: itt az idő, hogy használatba állítsuk a lombsöprűket, a metszőollókat és a fűrészeket, és előkészítsük a kertünket a téli hónapokra. Most már ugyanis erősen az az időszak van, amikor a fák bizony lehullajtják idei leveleiket, és ezeket mind zsákba kell gyömöszölnünk. Ilyenkor nem árt beszereznünk pár kerti szerszám újdonságot.

Az őszi kertészeti munkák szeptember végétől tartanak október végéig, ez alatt az egy hónap alatt el kell ültetni a virághagymákat, jó esetben ezzel már mindenki végzett mostanra, november közepére. Most kell a komposztkészítésre fókuszálni.

Októbertől lehetett a bokrok és fák áttelepítésével is foglalkozni. Novemberre pedig az a dolgunk, hogy a haldokló növényeink alól összeszedjük a jövő évi komposzt alapanyagát, hogy megmetsszük a rózsákat, kivágjuk azokat a növényeket, melyeket már nem akarunk a kertben látni többé.  Minden évben szükségünk van a legjobb eszközökre, hogy a folyamatokat gördülékenyen tudjuk ellátni a kertben: a seprű, a fűrész, az ásó elengedhetetlen darabjai a kert újjáélesztésének, illetve felkészítésének a téli hónapokra.