Ne feledkezzünk meg a hinták jelentőségéről!

Egy fárasztó nap után valóban nem egyszerű lekaparni a gyerekeket a kanapéról, majd elvinni őket egy játszótérre. Mégis, ahogy kijutunk a szabadba, a napsütés meleg simogatása és a friss levegő üdítő hatása már jobb kedvre tud deríteni. Viszont a gyerekek mozgásigénye hatalmas, ezért nyilván tudjuk, hogy ha éjjel nyugodtan akarunk aludni, valamivel muszáj lefárasztani őket.

A hintázás pedig egy kiváló játékeszköz célunk eléréséhez. Viszont mi van akkor, ha ennél több pozitív hatása is van a hinták használatának? Mi van, ha sokkal több?

Persze azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek nagyon szeretnek rohangálni, mindenhova felmászni és felfedezni. A hinták mozgásának hatására viszont bizonyítottan olyan koordinációs képességeik fognak fejlődni, amelyek a mindennapi életben óriási előnyt jelentenek majd. Megfigyelték, hogy azok a gyerekek, akik a hinták által nyújtott élményeket gyakran megélik, ügyesebbek lesznek a házi feladatok megírásában, tanulásban, sportolásban és még olyan hétköznapi tevékenységek esetében is, mint az ételfogyasztás.

A hintázás szerepe elképesztő az egyensúly stabil kialakulásának szempontjából is. Továbbá a gyerekeink fizikai ereje is növekedni fog és egyre jobb lesz a mozgáskoordinációjuk is. Sőt még a figyelem összpontosításának a nehézségeit is képes jelentősen javítani és a mentális egészségre gyakorolt hatása is észrevehető.

A szülők felelőssége a gyerekük megfelelő fejlődésében mérhetetlenül fontos, ezért muszáj eldönteni, hogy ebben maximális részt vállalnak. A játszótéri hintázás vagy akár egy otthoni hintaszett megvásárlása, az egyik legjobb befektetés a gyerekek életébe.