Műfű érdekességek, amit nem gondoltál volna

A műfű meghódította a sportvilágot és egyre több kertben is feltűnik. Sok érv szól mellette, amiért érdemesebb igazi fű helyett szintetikus gyepet telepíteni, azonban most cikkünkben olyan érdekességeket szedtünk össze róla, amiket valószínűleg nem gondolt volna az Olvasó.

  1. Habár modern találmánynak tűnik, az 1960-as években fejlesztették ki és azóta van a piacon. Mivel általában modern, kortárs építészettel társul bennünk, ezért gondolhatjuk azt, hogy ez egy mostani kerti találmány. A műfüvet eredetileg sportpályákhoz használták, az idő előrehaladtával pedig egy több otthonban lett jelent.
  2. Az előítéletekkel ellentétben, a műfű nem olyan káros a környezetre, mint sokan gondolják. Habár szintetikus anyagokból készül, a mai gyártástechnika odafigyel arra, hogy ezek a lehető legjobbak legyenek a környezetnek. Emellett, évtizedeket is kibírnak, nem egyszer használatosak. Fontos megemlíteni, hogy a természetes fűvel ellentétben, a műpázsit nem igényel locsolást, gyomirtót és más vegyszereket, még csak elektromos áramot sem a karbantartásához, éppen ezért mondhatjuk, hogy sok szempontból kedvez a környezetnek.
  3. Évekig zöld marad. A gyártási folyamat során UV-gátlókat tesznek a műfű fonalaiban, hogy minden egyes szál szép zöld maradjon, akár évtizedekig is! Ez egy döntő tényező lehet a műfű mellett, hiszen ez egyben azt is jelenti, hogy…
  4. A műgyep állatbarát. Nem használ káros anyagokat, nem kell gyomirtózni, sőt sáros se lesz soha. Így tökéletes választás egy kutyus mellé, ha esetleg rá is piszkít a házikedvenc, a takarítás egyszerű, a műfüvünk pedig továbbra is zöld marad.