Mit csinálok, amikor úgy érzem, hogy nem bírom tovább

Tekintsd minden gondolatatodat egy javaslatnak, ne pedig parancsnak. Jelenleg az agyam arra utal, hogy fáradtnak érzem magam. Azt javasolja, hogy adjam fel. Azt sugallja, hogy a könnyebb utat válasszam.

 

Ha azonban egy pillanatra szünetet tartok, új javaslatokat fedezhetek fel. Az elmém arra is utal, hogy nagyon jól fogom érezni magam, ha elvégzem ezt a munkát. Azt sugallja, hogy tiszteletben tartom az általam kialakított identitást, amikor betartom az ütemtervet. Azt sugallja, hogy képes vagyok elvégezni ezt a feladatot, akkor is, ha nincs kedvem.

 

Ne feledd, hogy ezek a javaslatok nem parancsok. Ezek csupán lehetőségek. Hatalmam van választani, hogy melyik lehetőséget követem.

 

A kényelmetlenség ideiglenes

 

A szokásos napi vagy heti időpont alapján szinte minden szokásod gyorsan véget ér. Az edzés egy-két órán belül befejeződik. A jelentést holnap reggelig kell elkészíteni. Ez a cikk pillanatok alatt elkészül.

 

Az élet könnyebb, mint valaha. 300 évvel ezelőtt, ha nem ölted volna meg saját ételeidet és nem építetted volna saját házadat lehetséges, hogy meghaltál volna. Ma azon nyafogunk, hogy elfelejtettük az iPhone töltőnket.

 

Őrizd meg a perspektívát. Az életed jó, a kényelmetlenséged pedig átmeneti.

 

Soha nem fogod megbánni a jó munkát, ha elkészült

 

 

Theodore Roosevelt híresen elmondta: „Az élet által kínált legjobb nyeremény az a lehetőség, hogy keményen dolgozz azon a munkán, amelyet érdemes megcselekedni.” Nagyon gyakran úgy tűnik, hogy könnyedén akarunk dolgozni azon a munkán, amelyet érdemes megtenni. Azt akarjuk, hogy munkánk hasznos és megbecsült legyen, de nem akarunk küzdeni a munkánkkal. Azt akarjuk, hogy lapos legyen a gyomrunk és erősek legyenek a karjaink, de nem akarunk még egy edzést végigcsiszolni. A végeredményt akarjuk, de nem az azt megelőző sikertelen kísérleteket. Az aranyat akarjuk, a kemény munkát azonban nem.

 

Bárki kérhet aranyérmet. Kevesen akarnak olimpikonként edzeni.

 

Mégis, az ellenállás ellenére, még soha nem éreztem magam rosszabbul a kemény munka elvégzése után. Volt olyan nap, amikor nehéz volt elindulni, de mindig megérte befejezni. Előfordul, hogy csupán a megjelenés és a bátorság a munka elvégzésére, akár átlagos módon is, egy ünnepelni érdemelt győzelmet jelent.

 

Ilyen az élet

Az élet állandó egyensúlyt jelent a figyelemelterelés könnyedsége vagy a fegyelem fájdalmának leküzdése között. Nem túlzás azt állítani, hogy életünket és identitásunkat ez a kényes egyensúlyban határozzák meg. Mi az élet, ha nem százezer napi csata és apró döntés összege, hogy vagy végsőkig küzdünk, vagy feladjuk?

 

Ez az a pillanat, amikor nincs kedved a munkához? Ez nem egy olyan pillanat, amit el kell dobni. Ez nem ruhapróba. Ez a pillanat ugyanúgy az életed, mint bármely más pillanat. Töltsd úgy, hogy büszke legyél magadra.

 

Döntsön a világ

 

Szóval mit tegyek, ha úgy érzem, hogy nem bírom tovább? Megjelenek.

 

Legjobb állapotomban jelenek ilyenkor meg? Kétlem. De az a dolgom, hogy ne ítéljem meg, mennyire vagyok jó vagy rossz.

 

Az a dolgom, hogy elvégezzem a munkát, és hagyjam, hogy a világ döntsön.