Milyen technikák vannak a kárpit tisztítás megvalósítására?

A kárpit tisztítás nem annyira egyszerű, mint gondolnánk. Bár nekem is van olyan, hogy mondjuk valahogy tollal összekenem a bársony padomat és ezt nem nagy művelet eltávolítani, de olyan is előfordulhat, hogy komolyabb piszok keletkezik egy szöveten. Ilyen lehet mondjuk a mosószer reklámokban is sokat látott szennyeződés prototípus, amikor a vörösbort öntik rá a bútorra, de a tükörtojást is nagyon csúnyán rá lehet placcsantani a kanapéra, ha ügyetlenkedünk.

Ilyen esetben persze a legtöbben valamilyen sima szappannal és egy szivaccsal esnek neki a bútornak. Viszont bizonyos szennyeződések, bizonyos idő után már nem jönnek ki ilyen egyszerűen. Ilyenkor a kárpit tisztítást egy új szintre kellene emelni és persze itthon is megtalálhatjuk a módját ezeknek, otthoni módszerekkel is ki tudjuk tisztítani, porszívózni a garnitúrát. Vannak házi tisztítószerek, találhatunk akár a Pinteresten is kárpit tisztítás ötleteket és tippeket arra, hogy hogyan szösztelenítsük a bútorokat, milyen bio folteltávolítókkal tudjuk kiszedni a foltokat. Ahogy a boltok polcain is megtaláljuk azokat a tisztítószereket, melyekkel eredményesebben tudjuk újra széppé tenni az akár többéves bútorainkat is.

Viszont sok esetben jobban járunk azzal, hogy ha felkérünk egy céget, aki elvállalja a kárpit tisztítás feladatát. Ezt persze nem kell állandóan csinálnunk, mivel a bútorok tisztíttatását elegendő, ha évente, pár évente ejtjük meg ilyen formában. A kárpit tisztító cégek technikái jóval modernebbek és hatékonyabbak, mint amiket mi otthon elő tudunk állítani, így minden ügyességünk ellenére érdemes időközönként egy nagyobb takarítást igénybe venni a cégektől.