Lepedő helyett napvitorla

Aki saját telken él, bizonyára irritáló lehet a folyamatos napégés, hogy nincs egy nyugodt pillanat sem a kertben a kíváncsi bámészkodóktól, vagy, hogy egyik házi módszer sem vált be árnyékolás címen. Nos, ennek vége, hiszen a napvitorla ilyen célokra szakosodott eszköz.

De miért is? Először is, az alapvető funkcióját, az árnyékolást kitűnően elvégzi, hiszen a napvitorla nagyméretű, UV-sugarakat szűrő anyagból készült, akár egy teljes teraszt le lehet árnyékolni vele dekoratív módon. A webáruház jóvoltából, még akár saját igény szerinti méretben is megrendelhető.

A következő, ami rendszerint bosszúságot okoz, a napvitorla felszerelése, hiszen feltehetően jópáran befürödtek már, amikor valami más, nem erre hivatott tárggyal próbálták helyettesíteni, és egy erősebb széllökés vagy másvalami rendre ledöntötte a gondosan felépített fedést. Ennek is vége, hisz a cég kínálatában lévő napvitorlák felszerelése pofonegyszerű, ugyanis minden típus rendelkezik erősített szélekkel, és a sarkokban gyűrűkkel, valamint némi rafináltság és stabilan fel is helyeztük.

Általában az esőzés okoz más esetekben gondot, hiszen nem mindegyik alternatíva áll ellen a víznek, a napvitorla azonban az esővizet levezeti a sarkokba, így nem gyülemlik fel a tetején már terhes mennyiség. A másik időjárási rizikó rendre a szél szokott lenni, mert egy nagyobb szélmozgás, és viszi az egész árnyékolást a fejünk felett. A napvitorlákat úgy varrták kézzel, hogy légáteresztő is legyen, így, ha rendeltetésszerűen lett felhelyezve és kifeszítve, nem okoz gondot a fuvallat, és a szél egy részét átengedi, ami a fülledtség fennállását is kiküszöböli.