Kijelző csere: az iPhone szerviz napi rutinja

Az iPhone szervizek leggyakoribb rutinmunkája egyértelműen a kijelző csere. A drága okos-készülékek sajnos elég sérülékenyek tudnak lenni, ezzel együtt nehezen tudjuk őket nélkülözni, ezért egy ilyen baleset általában minden felhasználót gyors intézkedésre sarkal. Ez nagyon is helyes, mert egy betörött képernyő vagy erősen megkarcolódott üveg egyrészt sérülésveszélyes, másrészt további károsodásokat képes generálni a készülék működésében. Az iPhone szerviz felkeresését tehát akkor se halogassuk, ha esetleg még hetekig el lennénk a részleges láthatósággal.

Annak ellenére, hogy a kijelző csere egy mindennapos, 1-2 óra alatt elvégezhető rutinmunka, mégis érdemes odafigyelni egy fontos szakmai részletre. Ez pedig az, hogy az adott iPhone szerviz vajon után-gyártott vagy eredeti alkatrészekkel dolgozik? Az Apple termékek esetében ez sajnos korántsem közömbös kérdés, mivel az ehhez gyártott, nem eredeti alkatrészek egyértelműen alacsonyabb szintű működést, esetenként akár működésképtelenséget eredményeznek. A kijelző esetében ennek igen nagy tétje van, ugyanis ha az iPhone szervizben után-gyártott alkatrészt szerelnek be, akkor akár 3 kardinális probléma is előállhat:

  1. Gyengébb képminősége lesz a készüléknek.
  2. Sérülékenyebb lesz a kijelző az olcsóbb anyaghasználat miatt.
  3. Akár az érintés pontossága, érzékenysége is gyengébb minőségű lehet.

Ezek fényében egyértelmű, hogy csak olyan iPhone szervizt szabad választani, amely legalább opcionálisan, de inkább kizárólagosan eredeti alkatrészeket értékesít. Ez nemcsak a kijelző-csere esetén, hanem bármilyen javítás kapcsán követendő javaslat. Még egy olyan egyszerű alkatrész, mint az akkumulátor töltőkábel is csak eredeti minőségében képes kifogástalan működésre. Ha több iPhone szerviz üzlet között vacillálunk, akkor ez a szempont elsődleges legyen!