Irodánk berendezése

Mivel munkahelyünk a második otthonunknak számít, ezért, ha fontosnak tartjuk, hogy otthonunk lakberendezésére hangsúlyt fektessünk, akkor második otthonunk esetében is fontos lehet ez.

Hiszen életünk meghatározó részét töltjük a munkánkkal, ráadásul a teljesítményünkre kihatással van a környezet, amiben teljesítenünk kell. Ha kreatív energiákat szeretnénk megélni munkavégzésünk során, és igyekszünk a legjobbat kihozni magunkból, akkor érdemes munkakörnyezetünket is inspirálóan kialakítani. Az irodai színei, a bútorok stílusa, a dekoráció és a növények kombinációja és ezek harmonizálása jó hatással lehet ránk is. Néhány személyes holmi, fénykép, személyes tárgy pedig fokozhatja otthonosság érzésünket, ami szintén segíti teljesítményünket.

Ha otthon érezzük magunkat munkahelyünkön is, akkor más mentalitással tudjuk feladatainkat elvégezni, mintha idegen kötelességtudattal kell részt venni mindennapi tevékenységünk végzésében. Ezért az iroda kialakítása igenis lényeges szempont, ami rajtunk múlik, tegyük hozzá, ami pedig a munkahely része, ott annyit tudunk tenni, hogy munkahely választása során ez is fontos szempontjaink között szerepel, hogy mennyire barátságos számunkra a közeg és az épület.