Hogyan néz ki egy 2D kerítés?

A lakberendezés szerelmesei már jóval azelőtt elkezdenek tervezgetni, gondolkodni, elmélkedni azon, hogy vajon hogyan fog kinézni az adott épület, melyik szoba hol lesz, hogyan fognak a lakásban elhelyezkedni a dolgok, mielőtt az épület elkészülne.

Én is, amikor építkezés előtt álltam már évekkel korábban azon gondolkodtam, hogy a szobák hol lesznek, kipróbáltam 3D tervezőket, nézelődtem, hogy hol milyen bútorok kaphatóak, csekkoltam az árakat, az anyagokat és legalább 4x váltottam lakberendezési stílust és színt. Aztán ahogy a beltér megvolt jött a kert tervezése és ennek hozadékaként a kerítés. Sokáig azt terveztem, hogy valamilyen masszív kerítésem lesz, mely teljesen fedett, de ezt csak egy áthidaló megoldással, folyamat jelleggel valósítottam meg, mégpedig egy 2D kerítés segítségével.

Egy 2D kerítés nagyon egyszerűen néz ki: a Kerítésland oldalára felmentem és megnéztem, hogy milyen lehetőségeim vannak. Ezek a minimalista 2D kerítések kétféle színben kaphatóak, személyre szabottan készíthetőek el, azaz mi választhattuk ki mondjuk azt, hogy a rács milyen sűrű legyen. A 2D kerítés ugyanis úgynevezett táblás kerítés, két oszlop közé van beállítva a fémháló tábla, amelynek szálai között mi választhatjuk ki a távolságot. Ezekben a kerítésekben nincsen sem formázás sem pedig bármilyen hegesztésbeli flikk-flakk csak egy egyenes fémkerítés.

A 2D kerítések további előnye, hogy befuttatható különböző növényekkel. Mi is így tettünk, nagyon szép futórózsát találtunk, mellyel körbefuttattuk a kerítést. Ez az ötlet bár roppant romantikus, de végül rájöttünk, hogy sokkal jobb valamilyen örökzöld futót találni, ami télen is fed.