Hinta, mint a gyermekkori emléktár elengedhetetlen kedvence

Emlékszem, hogy gyerekkoromban mekkora élményt jelentettek számomra a játszóterek. Mai napig élénken él bennem, hogyan hintáztam együtt a legjobb haverommal a kertvárosi játszótéren, és mennyire szerettünk versenyezni, melyikünk tud magasabbra lendülni a hintával.

A hintázás élménye már szinte földöntúli kikapcsolódásnak számított. Ezért amikor megszülettek a saját gyerekeim, elhatároztam, hogy biztosan lesz a kertünkben hinta és csúszda, plusz egy homokozó. A többi pedig részletkérdés. Mivel három gyereket terveztünk vállalni, és abból kettő már megszületett, mindenképp egy fa hintaállványban gondolkoztunk, amire minimum két hinta rögzíthető és mellette egy csúszda is van. Így találtunk rá a jatszoterland.hu oldalán DeckSwing fa hintaállványra, ami pontosan megfelelt az elképzelésünknek.

Míg két gyerekünk tud hintázni, a harmadik sem unatkozik, vagy ha éppen vendég gyerekek vannak nálunk, egymás után is tudnak csúszdázni, ketten pedig akár egymást váltogatva is hintázni. Ráadásul a hintaállvány csúszda része eredetileg egy játszótorony, ami fokozza a gyerekek fantáziáját játék közben. A torony lehet menedék egy fogócska során, de lehet a képzeletbeli király vagy a királynő rezidenciája is másik játék során. Külön örültünk, hogy szabadon választható hintákat rögzíthetünk az állványhoz, így kicsit kreatívabbak a lehetőségeink hinta ügyben.