Erre ügyelj, ha natúr szappan rajongó vagy

Hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt reneszánszukat élik a kézműves szépségápoló és tisztálkodási szerek. Szerencsére egyre több kis- és nagyvállalat ügyel arra, hogy termékeik előállítása során, valamint az összetevők kiválasztásakor környezet- és bőrbarát megoldásokat alkalmazzanak. Így van ez a szappanok piacán is, ami különösen jó hír az igényes és tudatos vásárlók számára.

Ha Te is ezt a tábort erősíted, és közben igazi szappan rajongó vagy, adunk pár tippet, mire ügyelj legközelebb a kedvenc típusod kutatása közben.

Óvatosan a pálmaolajjal!

Amennyiben fontos neked a fenntarthatóság, mindenképp keresd az RSPO tanúsítványt. Az ezzel ellátott szappanok esetében ugyanis biztos lehetsz benne, hogy a pálma ültetvényeken dolgozó embereknek megfelelő munka- és megélhetési körülményeket biztosítottak a gyártók.

A 2004-ben létrejött Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal (RSPO – Roundtable on Sustainable Palm Oil) matricája garanciát jelent arra, hogy a szappan pálmazsírjának előállításához nem kellett újabb erdőterületek kivágni, valamint az ültetvényen dolgozó munkások és a környező lakosság alapvető jogait is tiszteletben tartották.

Vedd figyelembe bőröd változásait, és merj kísérletezni

Előfordulhat, hogy egy elsőre (és akár sokadjára is) tökéletesen bevált termék annyira közel kerül a szívedhez, hogy hosszú hónapokon vagy éveken át csak azt használod.

Ne felejtsd, hogy bőröd az időjárásnak és korodnak megfelelően folyamatos változásnak van kitéve. Ezért kísérletezz időnként bátran, és a jól bevált szappan mellé időnként szerezz be újakat is.