Egy FFP2 szájmaszk megfelelő viselete

Az olyan maszkok használata, mint az FFP2 szájmaszk egyre inkább ajánlott, sőt kötelező, különösen a tömegközlekedésben és más nyilvános helyeken, mivel a tünetmentes fertőzés gyakrabban fordul elő, mint gondolnánk. Szükségessé válik az FFP2 szájmaszk viselése:

 

Ha olyan tünetei vannak, mint a köhögés, tüsszentés vagy bármilyen légzési nehézség.

Ha kapcsolatba lép vagy gondoskodik valakiről, aki elkapta a koronavírust.

Ha Ön egészségügyi dolgozó, akkor FFP2 szájmaszkot kell viselnie, amikor kapcsolatba kerül a betegekkel.

Ha olyan helyen járt, ahol a társadalmi távolságtartás nem mindig lehetséges (üzlet, munkahely, iskola stb.).

 

A maszk megfelelő viselése és a vírussal való érintkezés elkerülése érdekében speciális utasításokat kell követni. Javasoljuk, hogy lelkiismeretesen mosson kezet az FFP2 szájmaszk megfogása és használata előtt.

Először határozza meg, hogy melyik oldalra helyezze fel az arcán. Ügyeljen arra, hogy a hajlítható él az eszköz tetején legyen és a jobb oldala az arc felé nézzen. A legtöbb esetben a színes oldalnak kifelé kell néznie.

Tegye a hajlítható szélét az orrára, és helyezze a hurkokat a fülére. Ha a maszknak kötelei vannak, akkor fogja az eszközt addig, miközben a fej mögé helyezi. A hajlítható szélét formázza az orrnyergéhez. Csípje meg az ujjaival, hogy ne kerüljön levegő belsejébe.

Húzza a maszk alját a szájára. Győződjön meg róla, hogy mindenre kiterjed, valamint az állára is. Ha az eszköz a helyén van, ne érintse meg, ne távolítsa el/cserélje ki. Ha mégis, lehetőleg azonnal mosson kezet szappannal és vízzel, vagy használjon hidroalkoholos gélt.

 

Az FFP2 szájmaszkot ki kell cserélni, ha nedves vagy átázott lesz. Ha újrafelhasználható darabokat használ, győződjön meg róla, hogy alaposan mossa és szárítsa meg az újbóli használat előtt.