Használjunk természetes dezodort!

A dezodorok használata az alapvető higiénia része. Viszont használatuk során egyre több ember bőre reagál allergiás tünetekkel, akik végül arra kényszerülnek, hogy mellőzzék ezeket a termékeket. Nekik sem kell kétségbe esni, hiszen a natúr kozmetikumokat gyártó manufaktúrák rájuk is gondolnak. Lássuk, melyek a lehetőségek!

A természetes alapanyagú dezodorok esetében is az a fő szempont, hogy védjenek a kellemetlen izzadságszagtól. Ám vegyszer alapú társaihoz képest úgy kell megoldaniuk ezt a feladatot, hogy allergiások és érzékeny bőrűek irritáció nélkül használhassák. Ezt a feltételt a szagsemlegesítő és szagmegkötő hatóanyagok tudják teljesíteni, mint például a cink ricinoleát, trietil citrát és a szódabikarbóna. A különböző illóolajok pedig gondoskodnak a kellemes, üdítően friss illatról. Az illatválaszték meglehetősen változatos (pl. mandarin-citrom, menta-teafa, pálmarózsa-narancs, geránium-levendula, orvosi zsálya, ylang-ylang), ezért mindenki könnyen megtalálja a neki leginkább tetszőt. Létezik illatmentes krémdezodor is, így azoknak sem kell lemondaniuk a dezodor használatról, akik érzékenyek az illóolajokra, vagy akinek a babája reagál érzékenyen az illatokra.

Annak sem kell kompromisszumot kötni, aki csak a stiftes, vagy csak a krémdezodorra esküszik, hiszen mindkét változatban kaphatók.